09 marts, 2015

Borgmesteren besøgte vores skole

I den nyligt afsluttede uge var borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs og formanden for erhvervs- og udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup på erhvervsbesøg i Nyborg kommune.Inden jeg fik den fornøjelse at interviewe de to herrer, havde de siddet i et langt møde med skolens leder, Bent Gangelhof. På dette møde havde de diskuteret, hvordan Nyborg Friskole gør i forskellige henseender, og hvordan andre skoler i Nyborg Kommune gør, når de præsenteres for samme problemstillinger.
Det var meget vigtigt for udvalgsformanden at tydeliggøre, at de ikke var ude for at finde ud af, hvem der gør det bedst, og så rette de andre ind efter denne skabelon.
Peter Mollerup udtalte blandt andet at,
"Det er en styrke at vi jo har den der mangfoldighed, med forskellige tilbud. Der har været en lang politisk snak omkring om det er for meget af det ene, eller for meget af det andet.
Jeg tror bare, det er vigtigt, det er i hvert fald min holdning, at der skal være plads til alle. Og at en politiker ikke skal bestemme hvad, der skal være plads til, for det er lige så meget borgerne, der er med til at bestemme hvor de vil have deres elever henne."

Både borgmesteren og udvalgsformanden understregede flere gange, at besøget var for at øge samarbejdet mellem private institutioner og kommunen. Ingen af dem kom dog på noget tidspunkt ind på hvad der skulle ligge i et sådant samarbejde.
De påpegede dog begge, at samarbejdet mellem private instanser og kommunen var blevet svækket markant i løbet af de sidste par år. Altså i løbet af socialdemokraternes tid på borgmesterposten.

Skrevet af Gustav Borch Ovdal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv, hvad du synes om denne artikel.